EtusivuKiertotalouden arkea -blogiRomutettavan auton kuljetus kierrätykseen – ja muuta usein kysyttyä auton kierrätyksestä

Romutettavan auton kuljetus kierrätykseen – ja muuta usein kysyttyä auton kierrätyksestä

Autojen kierrätysverkostoon kuuluu Suomessa lähes 300 vastaanottopistettä, jotka neuvovat mielellään autojen kierrättämistä koskevissa asioissa. Myös meille Autokierrätykseen tulee paljon kysymyksiä auton kierrättämisestä.

Yksi yleisimmistä kysymyksistä on, miten kierrätykseen saa vietyä auton, joka ei ole enää ajokuntoinen, tieliikennekelpoinen tai liikennekäytössä. Useimmat vastaanottopaikat järjestävät tarvittaessa kuljetuksen vastaanottopisteelle, joten kuljetusta kannattaa tiedustella suoraan vastaanottopisteeltä. Useimmiten nouto on ilmainen, mutta kuljetuksesta voidaan joissakin tapauksissa periä maksu, jonka kukin vastaanottopaikka määrittelee itse. Kuljetuksesta on tämän takia aina tarpeen sopia vastaanottopisteen kanssa jo etukäteen.

Usein myös kysytään, voiko peräkärryn tai esimerkiksi mopon kierrättää samaa reittiä kuin henkilöauton. Autokierrätyksen verkosto ottaa vastaan myös muita ajoneuvoromuja, esimerkiksi mopoja, moottoripyöriä, mönkijöitä, traktoreita, työkoneita, moottorikelkkoja ja perävaunuja. Vastaanottopiste hoitaa niiden lopullisen rekisteristä poiston romutuksen yhteydessä ja kirjoittaa myös niistä romutustodistuksen, jos ajoneuvo on rekisterissä.

Moni pohtii myös, pitääkö esimerkiksi renkaat kierrättää auton mukana. Kierrätykseen voi luovuttaa myös puretun auton. Esimerkiksi renkaat voi ottaa talteen, jos niille on kotitaloudessa käyttöä vaikkapa toisen auton vararenkaina.

Useimmin kysyttyihin kysymyksiin voit tutustua myös sivuillamme. Lisätietoja saat myös Autokierrätyksen neuvontanumerosta 0800 05044.