Suomen Autokierrätys Logo
Hae

Suomen Autokierrätys

EtusivuSuomen Autokierrätys

Suomen Autokierrätys on romuajoneuvojen ja sähköautojen ajovoima-akkujen tuottajayhteisö.

Suomen Autokierrätys on tuottajayhteisö, joka hoitaa EU-lainsäädännön vaatiman henkilö-, paketti ja matkailuautojen sekä sähkökäyttöisten autojen ajovoima-akkujen kierrätyksen organisoinnin ja siitä tiedottamisen jäsenyritystensä puolesta. Suomen Autokierrätyksen jäsenyrityksiä ovat henkilö-, paketti- ja matkailuautojen maahantuojat sekä sähkökäyttöisiä autoja ja niiden ajovoima-akkuja maahantuovat yritykset.

Tuottajayhteisö on organisoitunut siten, että autoille ja ajovoima-akuille on erilliset tuottajayhteisöt, joihin liitytään eri sopimuksella. Molempia tuottajayhteisöjä hallinnoi Suomen Autokierrätys Oy.

Suomen Autokierrätyksen romuajoneuvojen kierrätysoperaattoreita ovat Eurajoki Group, Kajaanin Romu, Kuusakoski ja Stena Recycling. Operaattorit ylläpitävät Suomen Autokierrätyksen valtakunnallista romuajoneuvojen vastaanottopisteiden verkostoa. Suomen Autokierrätyksellä on 290 romuautojen vastanottopaikkaa ympäri Suomea.

Käytöstä poistettuja ja vikaantuneita autojen ajovoima-akkuja vastaanottavat lisäksi maahantuojien valtuuttamat merkkihuollot. Ajovoima-akkujen kierrätysoperaattoreita ovat Fortum Waste Solutions Oy, Kuusakoski Oy ja Stena Recycling Oy.

Suomen Autokierrätys Oy:n on perustanut Autotuojat ja -teollisuus ry vuonna 2001. Autotuojat ja -teollisuus ry on autonvalmistajien valtuuttamien uusien autojen maahantuontiyritysten ja autoteollisuuden yhdistys. Yhdistyksen jäseniin kuuluvat lähes kaikki uusien ajoneuvojen viralliset tehtaan valtuuttamat maahantuojat. Autotuojat ja -teollisuus ry omistaa Autokierrätyksen osakekannan kokonaisuudessaan.