Suomen Autokierrätys Logo
Hae

Tietoa kierrätyksestä

EtusivuTietoa kierrätyksestä

Miksi auton kierrättäminen kannattaa?

1. Toimit vastuullisesti

Lojumaan jääneestä autosta voi valua vaarallisia nesteitä ympäristöön. Siksi pahimmassa tapauksessa liiallinen odottaminen voi aiheuttaa ympäristön vahingoittumisen ja johtaa jopa rangaistukseen. Kierrätäthän siis autosi ajoissa.

Kierrättämällä auton virallisessa vastaanottopaikassa saat romutustodistuksen. Romutustodistus katkaisee autonomistajan vastuut kuten verot ja vakuutusmaksut romutuspäivään.

Katso viralliset vastaanottopaikat

Auton kierrättäminen on ilmaista!

Auton kierrättäminen on helppoa eikä maksa sinulle mitään. Suomen Autokierrätyksen jäseniä ovat autojen valmistajat ja maahantuojat, jotka vastaavat kierrätyksen kustannuksista.

2. Materiaalit saadaan hyötykäyttöön

Kierrätetyn auton valmistusmateriaaleista jopa 95% saadaan talteen. Osa talteen otetuista osista voidaan uudelleen käyttää varaosina ja osalle voidaan antaa uusi elämä uusikäytön muodossa. Kierrättäminen ja uusiokäytetyt materiaalit säästävät luonnonvarojamme.

Lue lisää kierrätettävistä materiaaleista

3. Ympäristö kiittää

Suomen Autokierrätyksen ylläpitämässä kierrätysjärjestelmässä auto kierrätetään ympäristöystävällisesti ja luontoa säästäen.

Kun auto kierrätetään virallisen vastaanottopaikan kautta, kierrätysprosessi hoidetaan ympäristön kannalta aina parhaalla mahdollisella tavalla.

Kierrätetty auto ei enää rasita eikä vaaranna ympäristöä.

Muista valita virallinen vastaanottopaikka!

Kaikilla Suomen Autokierrätyksen verkostoon kuuluvilla romuajoneuvojen vastaanottopaikoilla, esikäsittelypisteillä ja murskaamoilla on ympäristölupa.

Milloin auton kierrättäminen on oikea ratkaisu?

Autoa ei kannata enää korjata

Katsastusmies voi laittaa auton suoraan ajokieltoon oleellisten puutteiden vuoksi tai hylätä auton useiden vikojen ja/tai merkittävien vikojen vuoksi. Korjaamossa voi selvitä myös, että auton kuntoon laittaminen tulisi liian kalliiksi auton arvoon nähden.

Myös kolaritilanne voi vaurioittaa autoa niin pahasti, että sitä ei enää voi korjata.

Auto on hylätty ja käyttökelvoton

Metsistä ja peltojen laidoilta löytyy edelleen hylättyjä autoja, joiden paikka on kierrätysjärjestelmässä. Myös useilta pihoilta löytyvät projektiautot joutaisivat usein muulla tavoin hyödynnettäviksi. Kaupunkien kaduille ja teiden varsille hylätään paljon autoja, jotka kunnat korjaavat pois ja myyvät tai hoitavat kierrätykseen.

Muita hyviä syitä kierrättää auto:

Kaikki kierrättäminen ei ole ilmaista
– auton kierrättäminen on

Auton säilyttäminen vie tilaa
– Kierrättämällä vapautat säilytyspaikan muuhun käyttöön

Auton kierrättäminen on helppoa
– Älä jätä huomisen huoleksi sitä minkä voit tehdä jo tänään

Onko sinulla kysyttävää?

Onko auton romuttaminen ilmaista?
Entä mitä asiakirjoja tarvitsen romutusta varten?
Kokosimme yhdelle sivulle autokierrätykseen liittyvät kysytyimmät kysymykset sekä vastaukset niihin.

Ota meihin yhteyttä!

Jos et löydä kysymyksiisi vastausta sivuiltamme, voit ottaa meihin yhteyttä sivuiltamme löytyvällä yhteydenottolomakkeella.