Suomen Autokierrätys Logo
Hae

Tarvittavat asiakirjat

EtusivuKierrätä autosiTarvittavat asiakirjat

Ota nämä mukaan kun luovutat auton romutettavaksi:

  • Auton rekisteriote tai rekisteröintitodistus (mikäli sellainen löytyy)
  • Henkilöllisyystodistus (esim. ajokortti)

Ainoastaan omistajalla on oikeus romuttaa auto. Tämän vuoksi auton luovuttajan on pystyttävä todistamaan henkilöllisyytensä.

Jos olet auton omistaja, mutta auto ei ole rekisteröity nimellesi, etsi kauppakirja/luovutustodistus.

Mikäli auton vie romutettavaksi muu kuin omistaja, hänellä on oltava valtakirja auton omistajalta. Jos autolla on useampi rekisteriin merkitty omistaja, valtakirja tarvitaan kaikilta omistajilta.

Lataa tästä Suomen Autokierrätyksen valtakirjamalli >>

Voiko auton viedä romutettavaksi, jos sen papereita ei löydy?

Vastaanottopiste tarkistaa romutettavan auton tiedot Liikenne- ja viestintävirasto Traficomista. Jos romuauton omistaja epäilee auton asiakirjojen olevan puutteelliset, kannattaa ottaa yhteyttä vastaanottopaikkaan ohjeiden saamiseksi.

Kuinka romutetaan perikunnan hallinnassa oleva auto?

Jos kuolinpesän perinnönjako on suoritettu, on perinnönjakokirjassa mainitulla henkilöllä omistusoikeus ajoneuvoon. Tämä koskee myös oikeutta ajoneuvon romutukseen. Romutuksessa on tällöin esitettävä jakokirja sekä autoa romutukseen tuovan henkilön henkilötodistus.

Mikäli jakoa ei ole suoritettu, kuka tahansa perikunnasta voi hoitaa auton kierrätykseen. Hän ottaa samalla vastuun että kaikkien tahto toteutuu. Mukaan on hyvä ottaa perukirjasta kopio siitä sivusta, jossa on kerrottu perikunnan jäsenet sekä siitä sivusta, jossa on mainittu ko. kulkuneuvo (mikäli ajoneuvo on mainittu perukirjassa).

 

Onko sinulla kysyttävää?

Onko auton romuttaminen ilmaista?
Entä mitä asiakirjoja tarvitsen romutusta varten?
Kokosimme yhdelle sivulle autokierrätykseen liittyvät kysytyimmät kysymykset sekä vastaukset niihin.

Ota meihin yhteyttä!

Jos et löydä kysymyksiisi vastausta sivuiltamme, voit ottaa meihin yhteyttä sivuiltamme löytyvällä yhteydenottolomakkeella.