Suomen Autokierrätys Logo
Hae

DELV – digitaalinen kierrätysalusta

EtusivuDELV – digitaalinen kierrätysalusta

DELV on ketterä ja skaalautuva kierrätysalusta kaikille autokierrätystoimijoille

DELV kokoaa autokierrätystoimijat yhdelle alustalle ja luo digitaalisen rekisterin kaikista kierrätetyista ajoneuvoista. Sähköisen DELV-alustan kautta toimijoille tuotetaan palveluja ja pyritään lisäämään volyymeja sekä automatisoimaan kierrätystä valtakunnallisen tiedonkeruun, kierrätettävien tuotteiden analysoinnin ja vaihdon avulla.

ilmakuva, järvi, autoja tiellä
DELV kierrätysprosessi

Ajoneuvon romutuksen koordinointi ja digitaalinen romutusprosessi

Ajoneuvojen omistajille DELV on uusi digitaalinen palvelukanava. Palvelun avulla kuluttajat voivat ottaa yhteyttä virallisiin ELV-vastaanottopisteisiin ja järjestää ajoneuvonsa noudettavaksi tai vietäväksi vastaanottopisteelle. Ajoneuvon kierrättäminen DELV-alustan kautta on auton omistajalle maksutonta – Mahdollisista ajoneuvon noutoon liittyvistä kustannuksista tulee olla aina yhteydessä valittuun vastaanottopisteeseen. Liikenneasioiden rekisterin tiedonluovutuskielto voi rajoittaa palvelun käyttöä. Tällaisissa tilanteissa auton omistajan tulee ottaa yhteys suoraan vastaanottopisteeseen.

Alusta luo digitaalisen kaksosen romutettavasta ajoneuvosta sekä digitaalisen kopion virallisesta romutusprosessista ja sen vaiheista.

DELV tarjoaa läpinäkyvän ja tarkan tiedon romutuksesta sekä ajoneuvo- että toimijatasolla.

Ajoneuvojen uudelleenkäyttö

DELV luo operaattoreille ja vastaanottopisteille näkyvyyden kaikkiin viralliseen romutusprosessiin saapuneille ajoneuvoille yli toimijarajojen.

Viralliset autokierrätystoimijat voivat alustan kautta välittää ajoneuvoja ja niiden osia uudelleenkäyttöön.

Vastuullista ajoneuvoromutusta

Suomen Autokierrätys Oy pyrkii varmistamaan vastuullisen romuajoneuvojen käsittelyn ja kierrätyksen.

DELV-alusta on innovatiivinen ratkaisu uuteen ELV-asetukseen ja kiristyvään vastuullisuusraportointiin. Alustan avulla viralliset ajoneuvoromutustoimijat saavat parempaa tietoa alasta ja voivat läpinäkyvästi osoittaa oman vastuullisen toimintansa.

Digitaalinen palvelualusta luo hyötyjä

DELV Digitaalinen Palvelualusta luo hyötyjä
DELV toimii älypuhelimella ja tietokoneella


Kierrätä autosi DELV-alustalla

Uuden DELV-palvelualustan ansiosta auton kierrättäminen on entistäkin helpompaa ja digitaalisin työkaluin täydennetty kierrätysprosessi kokonaisuudessaan tehokkaampi.