EtusivuAjankohtaisetCattila Caara Etelärannikon ajossa

Cattila Caara Etelärannikon ajossa

Heinäkuun loppupuolella järjestettiin Fiskarsissa ensimmäiset Etelärannikon ajot, jossa Cattila Caarakin oli mukana. Alun perin piti osallistua Porvoossa järjestettävään tapahtumaan, mutta ilmeni, ettei Cattila Caaran ”hovikelpoisuus” ollut riittävä.

Etelärannikon ajon lähtö oli Fiskarsin torilla, johon oli kerääntynyt yllättävän suuri määrä upeita, vanhoja autoja. Ihailtavaa riitti roppakaupalla, koska kalusto oli hyvin monipuolista. Lisäksi tapahtuma oli ajoitettu Fiskars-päivään, joka takasi runsaan yleisön. Kilpailun johtajan pitämän perusteellisen briiffauksen jälkeen kuului kehotus ”gentlemen, start your engines”.

Ensimmäinen etappi päättyi Tenholaan vanhan meijerin paikoitusalueelle. Ilmeni, että Etelärannikon ajoon osallistuneet eivät olleet siellä  yksin – myös Street`n Auto Show oli kerääntynyt samalle alueelle. Näistä moni auto – vanhasta ulkoasustaan huolimatta – oli huippuunsa viritettyjä. Mielenkiintoinen kohtaaminen.

Upeita, vanhoja autoja Fiskarssin torilla.

Noin tunnin tauon jälkeen ajo jatkui toiseen yllättävään paikkaan eli Mopoklubben Racerborgin alueelle. Mopoklubben osoittautui varsinaiseksi mopoharrastajien mekaksi, jossa todennäköisesti on maamme laajin mopokokoelma, oma mopokorjaamo, kerhotilat ym. Tämä oli myös Etelärannikon ajon päätepiste. Itse ajo sujui hienosti, mutta se ei jäänyt pelkäksi ratinpyörittämiseksi, vaan niin taukopaikka kuin maalipaikkakin antoivat tapahtumalle uudenlaista, mielenkiintoista sisältöä.

Reitin valinta oli suorastaan nautinnollinen, varsinkin autojonon soljuessa arvokkaasti pitkien, jylhien tammikujien katveessa. Paikoin tiestö oli myös vanhaa, kiharaista ja yllätyksellistä merenpohjaa, joka tietysti sai vanhan kisakuskin puristaman rattia hieman tiukemmin.