EtusivuAjankohtaisetSuomen Rengaskierrätys nostaa kierrätysrenkaan hyödyntämisen seuraavalle tasolle

Suomen Rengaskierrätys nostaa kierrätysrenkaan hyödyntämisen seuraavalle tasolle

Suomen Rengaskierrätys ja Lopen kunta ovat sopineet uudenlaisen tuotantolaitoksen rakentamisesta Silmänkannon teollisuusalueelle. Uusimmalla tekniikalla toimiva laitos kykenee vuodessa käsittelemään noin 20 000 tonnia renkaita.

”Me haluamme olla mukana maamme kiertotalouden näkyvässä kehittämisessä”, Suomen Rengaskierrätys Oy:n toimitusjohtaja Risto Tuominen perustelee.

Renkaiden kierrätysaste on asettunut 2000-luvun aikana lähes sadan prosentin tasolle. Tähän mennessä käytöstä poistetut autonrenkaat on käytetty suurelta osaltaan maanrakentamisessa, missä niistä on tehty esimerkiksi tiestön rakennusainetta, pehmeitä alustoja ratsastuskentille ja kevennysrakenteita vaativiin kohteisiin.

Investointi on suomalaisessa kiertotaloudessa merkittävä, sillä se nostaa kierrätysrenkaan hyödyntämisen seuraavalle tasolle.

”Pystymme jalostamaan kierrätysrenkaasta nykyisten materiaalien lisäksi aiempaa korkeamman lisäarvon materiaaleja esimerkiksi teollisuuden raaka-aineeksi. Tällaisia ovat vaikkapa äänieristysmattoihin ja kengänpohjiin käytettävä kumijauhe.”

Laitos valmistuu vuoden 2022 syksyllä. Tuotanto käynnistyy vuoden 2023 alussa. Lopen investointi luo kaivattua lähituotantoa kiertotalouteen ja auttaa pienentämään hiilidioksidipäästöjä, joita pitkät kuljetusmatkat aiheuttavat.

Suomen Rengaskierrätys Oy on yksi Suomen 17:sta ympäristölain mukaisesta tuottajayhteisöstä. Se huolehtii jäsenyritystensä puolesta käytöstä poistuvien renkaiden keräys- ja kierrätystoiminnasta.

www.rengaskierratys.com